divendres, 23 d’octubre del 2015

¨Provocacions¨ (14 d´octubre 2015)

Aquesta tarda a L´Arbre Màgic hem preparat l´Espai amb diferents ¨Racons¨ sense esperar res més que el fluir i el deixar fer dels infants.

Caminets de pinyes, branquetes i escorça, llunes que formaven cercles al seu interior, bitlles/pilota fetes de materials reciclats, robes que amagaven sorpreses (taps de plàstic i suro, trossos de tela), fulars repartits per l´espai en forma d´embut o d´una sola peça, paper higiènic a dalt i a baix...

Aquest curs estic més observadora que mai :-). He mirat, escoltat i gaudit com sempre i, m´he sorprés amb algunes idees que alguns dels petits han tingut amb algunes de les ¨Provocacions¨.

L´Eric ha vist un cercle enmig de les llunetes i, el feia servir de cau per amagar-se... entrant i sortint!! El Nil lligava el paper higiènic a l´agafador de la bicicleta per arrossegar-lo (ha vist ell mateix que el paper higiènic no és prou fort per arrossegar segons quins pesos)...
El Martí avui venia a l´Espai per primera vegada i ha estat explorant tot el que ha pogut i més (no només les diferents provocacions eren noves per ell, sinó tot l´entorn).
El Biel, el Joel i el Lucas.... han arribat quan la proposta ja estava força desfigurada del que havia sigut en un inici, així que s´han anat adaptant a l´Espai i demanant noves propostes que els hi venien més de gust!!!

Sóc conscient que ens costa i molt, la majoria hem viscut sempre força ¨dirigits¨... però... intentem deixar fer als infants i que ells mateixos puguin descobrir-ho??
Acompanyem-los, no diem el què han de fer, no els hi treiem la possibilitat de descobrir per si sols una nova proposta, un nou espai, un nou entorn... fins i tot, una nova persona.... Ells van al seu ritme, i si els deixèssim fer (sempre amb uns límits clars) ens adonaríem de les inventives que tenen i de quina manera tenen de relacionar-se amb qualsevol novetat que se´ls hi presenti.

Gaudiu de la vida i de les novetats que es van presentant: Infants i adults ;-) 





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada